Probeer gerus hierdie maklike resep van Herman Lensing en maak dit in ‘n lugbraaier (airfryer)!
Genoeg vir 4-6
45 ml olyfolie
250 g spek, grof gekap
1 ui, fyngekap
2 knoffelhuisies, gekap
500 g maer lams- of beesmaalvleis
1 x 410 g-blik gekapte tamaties
410 g-blik tamatiepuree
30 ml harissa paste
’n hand vol tiemie
350 ml rooiwyn
1 x 100 g-blok parmesaankaas, gerasper
sout en varsgemaalde swartpeper
spagehtti vir voorsit
Verhit lugbraaier tot 180 C. Plaas ‘n pot in jou lugbraaier en verhit tot warm. Voeg olie by. Voeg die spek, ui en knoffel by. Braai 5–8 minute of tot die spek mooi bruin is. Voeg die maalvleis by en braai nog 5–8 minute of tot die vleis bruin is. Maak seker jy roer al die klonte in die maalvleis goed uit sodat jy ’n lekker los vleismengsel het. Voeg die blik tamaties, tamatiepuree, ½ van die tiemie en al die rooiwyn by. Meng goed en stel die hitte op laag. Laat minstens 30-40 minute stadig prut terwyl jy dit elke 10 minute roer. (Hoe langer die mengsel kook, hoe lekkerder die sous.) Voeg die parmesaankaas en die res van die tiemie by. Roer weer. Geur goed met sout en varsgemaalde swartpeper.